24/01/2011

Ding #9 Kaarten e.d.

Tja, je verdwaalt gewoon in deze mogelijkheden. Helaas was het ook zo dat diverse sites niet goed werkten en dat men voor bepaalde andere zaken iets extra's moest downloaden dat hier niet direct was toegestaan. Bijvoorbeeld 'Google Earth', dat op zich dan ook weer nodig was voor andere zaken!
Het potentieel van dit 'Ding' is echter groot. Het vergt veel tijd en aandacht en dit is natuurlijk slechts een proefcursus om te kijken hoe dit smaakt. Wil zoiets als kaarten echt goed tot zijn recht komen zal een concrete praktische applicatie ontwikkeld moeten worden en een echt diepgaande specialistische cursus moeten worden gevolgd.
Ik zit hierbij te denken aan het koppelen van moderne en oude kaarten, met daarbij links naar informatie uit andere bronnen, gelinkt aan die kaarten. Een heel goed werkend voorbeeld heb ik echter niet aangetroffen!
Interessant en het meest eenvoudige leek me het voorbeeld van de 'Reis van de Bontekoe'. Hier zou men misschien nog het eenvoudigst kunnen werken, mits men daar voldoende tijd insteekt om ermee te oefenen.

Ding #9 laat ik voorlopig achter met gemengde gevoelens. Het heeft dus een groot potentieel, maar wat er is, is beslist nog niet optimaal. Veel tijd en energie zullen hiervoor nodig zijn.

Geen opmerkingen: