01/02/2011

Impressie Atlantis 5

Gisteren was er de presentatie / cursus Atlantis 5.
Zéér interessant!
Er kwam een man van Atlantis langs om uitgebreid uitleg te geven. NIET te verwarren met het personage uit 'Man from Atlantis' of 'Stargate: Atlantis' overigens! Maar daarvoor zal geen gevaar voor bestaan denk ik.

Dit webbased instrument is geschikt voor:
Archiefbeheer
Beeldenbank
Depotbeheer
Bezoekersregistratie

Kortom, praktische alle toepassingen waarmee een gemeentearchief mee te maken heeft op dat vlak.

Directe import / koppeling met Verseon was mogelijk van inventarissen. Bij navraag bij de docent was ook een koppeling met Decos mogelijk.

Volmaakt?
Geenszins.
Tijdens de demonstratie (van de testomgeving) werkten een aantal zaken niet waarvan telkens een notitie werd gemaakt in een kladblokbestand. Bij elkaar meer dan vijftien punten die om aandacht vroegen. Een kopie van dit lijstje wordt gemaild naar Roosendaal zodat die dit in de gaten kunnen houden.

Een voorbeeld van een organisatie die met praktisch alle toepassingen werkt is het gemeentearchief van  Soest. Deventit het bedrijf achter Atlantis werkt op het gebied van scanning samen met praktisch alle grote spelers op dit gebied. Opvallend was dat PDF formats niet direct geroemd werden hier bij images, maar meer JPG's waarbij toch ook daar bijvoorbeeld op tekst ontsloten kan worden.

Nogmaals: Zéér interessant.
Iets om te blijven volgen.

Geen opmerkingen: